Saturday, October 16, 2010

...bahu sape?...


thanx Zubir coz remind me bout one song
really bermakna n penuh dgn ketenangan

"Menagislah DiBahuku"

Kau datang padaku seperti biasa
Kusambut bahagia dengan tangan terbuka
Kau balas dengan senyum seadanya
Kutahu ada sesuatu yang berbeza

Kau hanya diam seribu bahasa
Hanya matamu yang cuba berbicara
Bahwa saat ini hatimu terluka
Kau tahu ku ada di sini untukmu

Mencuba tak berkedip menahan tegar di hujung mata
Hingga kau pun tak kuasa, berderailah air mata
Dalam pelukku kau curahkan semua

Menangislah …
Kadang manusia terlalu sombong tuk menangis
Lalu untuk apa air mata telah dicipta
Bukan hanya bahagia yang ada di dunia
Menangislah …
Di bahuku kau berikanku kepercayaan
Bahwa laramu adalah haru biruku
Kerna aku adalah sahabatmu
Menangislah … (dibahuku ku disini untukmu)
Menangislah … (dibahuku kerna ku sahabatmu)

Seriously, aku still tercari-cari sahabat dlm lagu ni..kalo kt KISAS, ada kt merata2..tp kat sni, Ya Allah, letihnyer mencari. Walaupun kt sni join usrah, tiap2 kali perjumpaan baca doa rabitah, tp ktorg still x da lg ukhwah semantap KISAS. Mungkin air liur kami masih belom sebati, ataupun terlalu berhati-hati takut mendatangkan fitnah ataupun aku yang tidak memberi sepenuhnya.. Hmmm..dalam lagu td, aku paling suke yg 3rd paragraph tu.. Yess! It's true yg bukan hanya bahagia yg ada di dunia, then, we should cry..Lepaskan sume..Kt KISAS N KMK, aku selalu wat..kat KISAS siap ada Doc peribadi lg, thanx to Doc Fahmi.. He's been a very good listener. Tp kt UiTM, aku hnya menangis 2 KALI shj..apakah maksudnye? Hati aku semakin keras? atau aku semakin keras? atau x da bahu utk aku menangis? Till now, aku sendiri x taw jawapannye. Im seeking for da answer..anybody can help me??


ke aku terlalu mengada2 utk sume ni?? ke budak lelaki mekanikal sumenyer berjiwa keras?? so, i hav to be like "them" la?? ok, i'll try..n now im still trying..still trying..n keep trying..aku still boleh senyum..aku still boleh gelak..aku still leh bergurau..well done zahir's firdaus!! Then, jom diagnose batin's firdaus, mak aihh, bengkak gler..dh mcm 3 kali ganda saiz biasa..biler nk meletop ni?? biler nk stop fuctioning ni?? biler nak ganti ngn hati baru ni?? salah doseageubat ke? or terlebih letak air penawar? or ada jin bersarang dalamnye?? confused! still confusing...

p/s: sape2 nk pinjamkan bahu korg? =)

3 comments:

nasihahtenang said...

saya!!
hahaha..
sabar ye.. sume org ada masalah..
n Allah xkan uji org itu melainkan org itu mampu mghadapinya..
keep up wit ur "gelak tawa" tu..
u make people easy wit u =)

Aku bukan Juliet. said...

ak..kecik ati ko xstory kt aku.sumpah tacing gile.

ap2 pon..ak doakan ketenangan jiwa utk kaw dn kejayaan dlm final exam nnt.

walaopon ko dh sombong ngn ak.ak tacing.makan ati.

sekian.

-- NTAH -- said...

salam sahabat..
mungkin anta dh sampai ke tahap perlukan "Peneman Hidup".. yang mampu menjadi SAHABAT setia hidup dan mati anta.. =)

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...