Saturday, April 30, 2011

...sePeTanG beRsaMa ATeh...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...masih diberi keupayaan untuk menulis. Tapi entry kali nie tanak tulis panjang2, nnt HAFIZ HAFIZOL tanak baca...hehehe

Actually, on 28th yg lepas, which was on last Thursday..aku kna jaga anak2 buah aku. Ada dua org kena jaga, sorang abang DHIA ZAFRAN n sorang adik DHIA ZAHRA..kat ENTRY nie ada cter pasal dorg. 

So, aku yg garang ni pun mengambil peranan sbg BABYSITTER. Seawal 1 ptg mak dorg tinggalkan dorg. 

Maka, bermulalah sesi lalak melalak yg diketuai oleh si Abang. Mule2 abang tataw mak da takde kt umah, si adik la g bocor kan rahsie. 

"Ateh..mama ane??"

then, dia senirik jawab kuat2..

"Mama g kejeee"

Nak je aku gigit budak kecik nie, tak psal2 abang mengamuk cari mak dia. Then, cabaran pertama bermula. Aku sbg BABYSITTER yg prihatin n mempunyai sifat kasih sayang memujuk abg dgn mendodoikan lagu SEDETIK LEBIH ( ok..tipu je)..Aku pun bukak CH 613 - DIsney.

Mule2 ok je, then, abg mengamuk skali lg..lantas

"Ateh kan dah gtaw mama g keje! Abang, diam!"

Aku pun memarahi menasihati abang. Terus diam sambil teresak2..Bagus! Umah aman sket. Ateh ngan adik nak layan Mickey Mouse. Hahaha

Tbe2..adek lak bersuara
"Ateh...ara (zahra) beyak.."

Erk?! Berak?? hahaha.. kna cuci ke? Busuk tak? Alamakkkk..Tggu je la mama dorg balik malam nnt. Takpun papa dorg balik Maghrib nnt. hahaha

"Mana ada berak..adek tipu je.."

Aku berdalih. Muke adek konpius je. Hahahah..then, dia yg pandai tu pun terus membukak pampers dengan senirik. Cabaran kedua bermula...tolong2~ Mule la aku meng"kontek" rescue2 team aku. Kol mak kt kg tnya cmne nak basuh. Hahahah. kna gelak kaw2 punyer...hahaha

Siyes busuk. hahahaha. Sampai tinggal separuh gak la sabun tu aku pakai nak ilangkan bau. Apa la budak kecik ni makan...hahaha...

Dah settle sume, aku pun suap makan kt dorg. Mama dorg beli sup ngn ayam goreng. Tapi ada ke patot ke beli satu je. Beli la dua. Tak psal2 berebut. hahaha. Nak goreng lain aku dah malas, so, aku pun amek la ayam gorene dorg tu, then, aku makan untuk aku je..hahaha..(tipu je, aku agih2kan sorg sket..sian tgk dorg)..So, cabaran ketiga done!
Aik??! Apsal panjang gak nih...alamak..sori la Hafiz Hafizol..hahaha..So, ikot schedule dorg, dh kna tdor ni. Abang ok je tdor. Bukak karton, sambil minum susu, dia terus tdor..Da problem was adek ni. 

Tbe2 dia suh dodoikan dia. Alamak. Nak nyanyi lagu apa2. Mule2 aku berzikir ngn selawat. Dia follow setiap apa yg aku zikir ngn selawat. Tak jd tdor lak budak tu. Tbe2 dapat idea, nyanyi la lagu yg dorg tataw an. 

Aku pun bantai la nyanyi lagu nasyid, tajuk KEKASIH dalam ENTRY ni ada lagu tu..So, aku nyanyi dengan penuh semangat, siap tarik2 ag. Terbeliak mata adek.Hahhaha. sah2 la dia tanak tdor...so, ktorg pun wat la sesi photoshoot =)

Peace!!

Peace ag =)

Erk?!

Ujan2~

Kelemumur banyak maa~

Ayam Goreng~~

Abang kentut..busuk2~

Double Peace~

Bosan tggu mama~

Bosan ag~

Motiff??

Pipi kembung =)

Kembung ag~

Gigi putih..gigi adek mna??

Adek tak ret nak wat..hahahaha~

Sambil update entry ni, adek ada atas riba..dok gelak tengok gambar dia. Dah dua malam tdor ngn ateh dia ni. Tanak tdor ngn mak dia dah. Hahaha.. penat nak layan. Ckap byk maaa..

Ok...nak g dodoi dia (malam ni dia suh zikir..Alhamdulillah) kt dia lagii..hahaha


p/s: Hepi Besday to my siste (dorg punyer ma)..hepi 29th =)



Friday, April 29, 2011

..."IKLAN PERCUMA Untuk Blog ANDA"...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...dapat ag update belog ni. Actually, dalam mode MALAS sbb penat giga hari ni, tapi disebabkan kena paksa oleh Kyêrüll L Frêscð si retis <---ARTIS dalam SAHABAT BLOGGER, aku pun me"rajen"kan diri wat join segmen dia..

klik la snie~

So, aku listkan SEBAB2 ko kena pilih aku...By Hook or By Crook!

1. Ko tak review ag BELOG aku <---- So, kire macam gantirugi la ni, ko pilih aku, aku MAAFKAN ko..hahaha

2. Aku sudi jd watak dalam citer ko yg NIE <----So, aku sudi je kalo ko nak letak belog aku kt iklan ko tu..hahaha..lg dialu2kan

3. Belog aku nie bukan best sangat pon..Tak macam ko, dah jd [dot]com.. <--- Teringin gak dpt traffic cm ko..hahaha

4. Kalo ko tak pilih aku, aku report sama MUNIRA SAJUTI !!! <---Aku suh dia gadoh ngn ko lagi..hahaha

5. Sebab aku lg PENDEK dari ko <--- Ada kaitan ke?? hahahaha


6. Aku hari2 dtg BELOG ko, tp ko bukan hari2 datang BELOG aku..so, to make sure ko leh dtg hari2 kt BELOG aku, ko letak la aku kt iklan tu.. <---Pandai tak suggestion aku??

7. The BEST "SEBAB" ever~

SEBAB


IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIII
IIIIII
III
I

"AKU KAN KAWAN KO"



p/s: Sajeje bosan nie, tu yg join segmen ko, So, kalo terpilih, REZEKI aku..kalo tak terpilih pun, KAU TETAP KAWAN AKU =)

Thursday, April 28, 2011

...bertunang...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah..
Segala puji bg Allah yg masih membenarkan kita menhirup udara segar di muka bumi nie. 

Seperti tajuk entry kali nie, sy ingat membuat satu confession di mana;


"Saya nak bertunang"

 Maaf kepada yang lambat mengetahui..dan terima kasih kepada mereka yang tahu dulu dr aku. hahaha

Actually, ngarot je tu. Aku pun tataw cmne leh kuar isu tu. Semua terjadi tyme g Fakulti nak submit report. Ada sorg junior tnya, 
"Abang nak bertunang ke?"

then, aku jawab la...
"InsyaAllah..nak bertunang."

Mungkin dia tak dengar sambungan ayat aku kt bawah ni kot..tu yg jd spekulasi ni..hahaha..Actually, aku ada sambung cmnie;
"..tapi tataw la biler, ngan sape.."

Hahaha..yer la kan, InsyaAllah la akan bertunang kalo pihak perempuan nak. Betul la aku jawab soklan dia tu..Dia tanya "nak" ke? Then, aku jawab la "nak". hahahaha.
Disebabkan itu, berduyun2 la sms ngn chat kt FB tanya psal kesahihan berita ni..Adoii!

Kalo aku nak bertunang la an, takkan la bestfwen senirik tak taw.. =P






See...hahaha


 Calon pun tade ag kot. Belajar pun tak abes ag. Nak beli cincin cmne? hahahaha..geli hati gak la leh ada isu cmni. 

Tapi, InsyaAllah..kalo ada jodoh, ada la..Doa2kan la ye..
Teringin gak nak jd SWEET cm ni...nak gak bina another BAITUL MUSLIM mcm abg aku.


So, start dr skang, kena la berusaha untuk bentuk Individu Muslim dulu. Baru la, mak m ayah bakal zaujah aku percaya kt aku untuk jaga anak dia..

Bak kata ayah aku,
" Subuh pun abah kejut lagi...
bangon subuh sendiri dulu baru leh kawen"

Adeh...menusuk kalbu tu. Tp betol la kan, even dgn benda solat on time pun aku takleh nak jaga lg, inikan pula nak galas tanggungjawab as a husband..

So,

~JOM UBAH DIRI..SLOW2 PUN TAKPE~

Bertunang adalah majlis pertunangan yang biasa diadakan oleh masyarakat Melayu; dimana berlakunya perhantaran cincin tunang dsb. 

Dari segi syara’, bertunang adalah “seseorang lelaki bertanyakan wanita tersebut agar berkahwin dengannya”. Dengan selesainya seseorang lelaki bertanyakan atau meminang seseorang (dan dipersetujui), maka natijahnya itu dinamakan bertunang. 

Dari segi syara’, memang tidak ada majlis khas bagi amalan pertunangan ini. Ia cuma lamaran dan deklarasi perjanjian untuk berkahwin.

 baca SINIE juga..InsyaAllah, manfaat~

Tuesday, April 26, 2011

...Dapat Jiran...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...selamat dah sampai Melaka. Lama giler tak dtg snie. Macam2 dah berubah. Kalo dulu duk dalam bas seat 4A, td duk kt seat 8C. See...dah ada perubahan tu..Kalo dulu bas ke Melaka pkul 4.45ptg, tp skang dah pkul 5.00 ptg.. Kalo dulu bas bawak slow giler, tp skang bawak macam nak bawak patient g spital..Alhamdulillah, takde apa2 la yg berlaku.

So, jejak je kaki kt MELAKA, terus g Pasar Malam jap. G beli nasik kerabu feveret aku. Sedap sangatsangatsangat. Aku pun makan la dengan penuh berselera. Tyme abang aku makan lak, dia kate nasik tu mentah, tak elok. Hahaha...aku dah bg abes baru sedar nasik tu mentah. So, kesannya, dh 5 kali aku melakukan "site visit" kt toilet. hahaha

Tengah2 lepak2 sambil gayut ngan mak, terperasan lak aku dah ada jiran. Yer la, umah aku nie kan usang, buruk, nak roboh dah, mana la ada orang datang melawat. Kosong je umah aku ni. Kalo ada pun, ada la dua tiga budak2 cari katak depan umah aku wat umpan mengail. hahaha. 

Rumah aku

Aku pun ngintai2 la jiran sebelah. Mak aihh!!!


Banglo tu...

siap ada swimming pool ag. Tapi aku pun ada, kt belakang umah, lagi besar, air warna cekelat ag..hahaha

Malu aku. Macam tak setaraf lak. Nak pindah la. Tp nak pindah mana, ni tanah aku. Haish..so, aku pun nak la berkenalan ngan tuan punye umah banglo ni.. Selidik punyer selidik, dapatla berkenalan ngn tuan umah ni.

Klik la snie, leh direct g umah jiran saye~
Haaa..tu la dia tuan umah banglo tu. Thanks la ye sudi wat banglo tepi umah usang saye tu. Tape2, biler awak wat banglo tepi umah saye, lg la sye bermotivated nak wat banglo gak. Nak gak jd mcm tuan umah banglo tu. Then, sy kena lah berusaha. Chaiyok2!!!!


~JOM HIDUP BERJIRAN~

...sWeEt..

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah.masih ada kesempatan utnuk men"update". Maaf, agak bersawang belog ni sbb lama tak masok. As other students, previous week was the hectic one since all the due date laid on that week. N now, Alhamdulillah, most of my works were done on time n properly although i just discovered "HLOVATE's" are great..hahaha.

I met HLOVATE last week!
Tengah2 sebuk wat keje, leh lak terjumpa Hlovate. Siyes ngam ngn kepala. Really suit to me. Siyes! Tak tipu. Lantak la orang nak kate apa, yg penting, I'm learning something new from Hlovate. 

LOVE.RELATIONSHIP.FRIENDS.FRIENDSHIP.
FAMILY.BROTHERHOOD

tbe2, terjumpe this sweet video. Siyes, nice! Sweet! n aku dh makin gatal.hahaha.

Then, Perhaps, you'll enjoy watching it.


video

 Grabs that "sweet" moment, then, plan to apply in yours 

Saturday, April 23, 2011

...Terima Kasih...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...diri ini rase mat2 bersyukur dengan segala kurniaan Allah. Sangat2 terharu dengan segala nikmat yang diberikan. Terasa amat dekat. Andai inilah masaku, aku amat redha. Mungkin belum bersedia, namun, mungkin itulah yang terbaek.

Ya Allah...Terima Kasih kerana hadirkan aku mereka2.
Ya Allah...Terima Kasih kerana bukakan pintu hati2 mereka untuk menerima aku.
Ya Allah...Terima Kasih kerana izinkan air mata ini mengalir kerana terasa indahnya dengan persahabatan ini.

Special Thanks to;

COTA

Alin, Ain n Ziera


Azam

Rahman, Hasif, Asyraf n Bayong  


 
for your prayers



 and a great celebration of my 21st BirthDay


 ~BirthDay~







~TERIMA KASIH BANYAK~

Moga2 persahabatan kita berkekalan dan sentiasa di bawah redha Illahi.
Moga2 kita dihindarkan dari gejala pergaulan bebas tanpa batasan syariat.
Moga2 hidup kita sentiasa diberkati.

~JOM JADI KAWAN SAMPAI KE AKHIRAT~

video
 
 

Thursday, April 21, 2011

...RePort...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah..masih lagi diberi kesempatan untuk menulis hari ni. Lepas penat menulis dalam report internship, pindah lak ke Blog. hehehe. Tataw nak update apa sbb dalam kepala nie hanya ada report internship. hahaha.


So, terdetik nak cter psal report. Tengah2 blur wat report, ada lak member aku wat lawak..hahaha..leh gak chill2 sambil wat report..


"Daus, jom g balai polis wat report. Sok leh la antar kt lecturer"


"Wei, tbe2 besh lak jd reporter..hari2 wat report. Tak yah pening2 nak pkir"


"Ala..susah2 watpe wat report..Kat FB pun ada report. Amek ja la. Sok antaq kat leturer hg"

hahaha..Macam2 kerenah bler dah kusut. Tapi leh lak gelak2 kurangkan sket tekanan (tensyen ke wat report ni?? biase je, tade feeling pun)..tu la orang kate, jangan bertangguh, biler bertangguh, mule la kusut masai nak wat. Tapi kekadang biar lambat asalkan selamat tu besh gak. hahaha. Terpulang la pada kita2 nie nak wat cmne.


Tbe2 terpkir lak, cmne lak report harian aku yg Malaikat Atid dan Raqib catit. Mesti malaikat Atid paling banyak catit kan. Yer la, hari demi hari macam banyak la benda lagha yg aku wat kan. 


"Maka barangsiapa mengerjakan kebaikan sebesar zarah, nescaya dia akan melihat (balasan)nya. Dan barangsiapa mengerjakan kejahatan sebesar zarah, nescaya dia akan melihat (balasan)nya".
 
So, jom la kita sama2 berusaha untuk memperbanyakkan amalan2 baik dalam kehidupan seharian kita. InsyaAllah, sejahteralah kehidupan kita di dunia dan akhirat.
 
~JOM KITA TRY JADI BAIK~ 


Wednesday, April 20, 2011

...3 x lepak...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah..masih lagi diberi kesempatan untuk log in dalam blog nie. Terima Kasih yang sudi singgah dan follow belog  nie..

Actually, baru balik dr satu "mini-gath" bersama budak2 lama SMF-FKM ngn budak2 baru SMF-FKM. So, entry nie akan diupdate later. Just nak share yg this current entry ni dibuat dalam keadaan yang amat letih. Penat. 

Tapi, memandangkan takde sebarang update berlaku, maka, aku pun berusaha untuk membuatt satu post sebelum aku tdor lg skali (walaupun dah tdor jap td). 

Malam semalam which was on 19th of April, aku telah berjaya mebuat hatrik dalam melepak. hahaha. Teruk an. Astaghfirullah. Kalo la mak ayah aku taw nie, sah2 dah kna balik kampung tolong wat bendang/sawah. ngee~

~1st Lepak~

7.45mlm-10.00mlm

Disebabkan hampir 4 bulan tidak ketemu sama Aziim dan Shafiq (kedua2 dilabel sbg abang2 aku oleh budak2 umah), maka, kami mengambil keputusan untuk pergi bermain bowling. Kebetulan lak, tyme aku balik S.Alam dengan misi untuk menyiapkan report yang masih tidak disentuh apa ag ni, diorang pun turun ke s.alam atas misi yang sama. So, ktorg terus ketepikan soal misi ktorg, lantas pergi melepak di PAS (Plaza Alam Sentral) untuk bermain bowling. Then, lepas penat membaling ala2 Chong Wei Shazlin Zulkipli, ktorg pun berangkat pulang untuk melepak di HAKIM LAMA lak. Malangnya, kereta ktorg telah disaman. Haisshh! Tu la , seronok sangat.


~2nd Lepak~

10.15pm-11.45pm
Tengah2 merah Hakim Fried Chicken (HFC), tbe2 dapat mesej dari TH ngn Atiq. Dorg kate, dorg ada kt KFC Seksyen 7. Then, dorg pun suh la aku yang newbie plus tak femes plus ensem ni join acara lepak dorg. Waaa..aku nak gi, tp malu plus takot plus segan plus malu plus segan plus malu plus segan, tapi, lepas pkir2 balik an, biler ag leh jumpe dorg. Lantas, aku pun mengajak kawan2 aku antar aku ke KFC Seksyen 7. Aku ingatkan member2 aku ni nak balik terus, tapi memandangkan aku ni adik yang bongsu, dorg pun stay situ gak. Hahahah. Tbe2 rase cam mengom lak, nape dorg duk dekat aku an. Macam nak spy aku je. Adeh~ Btw, besh giler kot dapat jumpe TH, KSP, Along, SR, Ahmad Jer, sorg ag lupe nama, dua budak pompuan tu pun aku lupe nama. Ngee~ Gelak2 ngn dorg, wat upacara pecah2 ais.

"Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu)"

(surah aL-Hujurat; Ayat 13)


~3rd Lepak~

12.00am-1.30am

Tengah2 lepak kt KFC, aku terlupe lak yg aku ada janji ngn MR Presiden SMF-FKM baru untuk jumpa dia. Sbb nya, sok nya which is on today (pg td), ktorg ada pogem. Ngee~ So, aku pun ajak dia dtg KFC, then, lepas abes 2nd Lepak tu, aku pun balik umah untuk meneruskan 3rd Lepak. Ktorg kutuk mengutuk puji memuji, bertukar2 cerita, pangkah memangkah, sambil makan2 KFC sampai lah pkul 1.30pg. Padahal, esok paginya ktorg akan jumpe gak sbb ada pogem. Tapi sebab lama tak jumpe dorg an, so, tertahan2 je nak stop berborak. Lagi2 berborak ngn aku..hahaha. 


Walaupun tajuknya melepak, tapi takde la sembang benda2 yang tak bergune. Kekdang ada gak benda2 teguran, nasihat, peringatan, kata2 yang baik, ajakan ke arah kebaikan yang ada dalam setiap perbualan ktorg. Kekadang, bler dengar lepak je, terus kita set yang lepak nie benda jahat. Actually, it depends on kita la, apa content yang kita nak bawak dalam perbualan or percakapan kita tatkala sesi melepak tu berlangsung.

Kalo dulu kita leh melepak for 2 hours just untuk mengumpat, so, kita try ubah lak, kita melepak for 2 hours untuk melihat kebaikan orang pada kita. Kalo dulu kita melepak duk citer psal keburukan orang kt kita, then, kita try ubah content melepak kita untuk muhasabah kebaikan orang pada kita. Agak poyo kan bunyi nya. Walaupun kekadang aku pun tak buat macam tu, tp InsyaAllah, kita leh berubah ke arah tu kan. 

~JOM JADI KAWAN SAMPAI KE AKHIRAT~


Monday, April 18, 2011

...Jom!!!..

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah, hari ni plan nak wat more than one entry sbb dah miss 3 entry ni.. So, pagi2 yang indah nie, plus takde keje, plus tak yah g opis, dapat la update sket2..

 Kalo dulu, aku akan sampai opis pkul 9pagi,then, biler nak naek ke opis mesti aku akan terserempak ngn sorang brader yg keje kt opis tu gak. Aku naek, dia turun. Setiap hari gak la aku terserempak ngn dia. Maka, ini membolehkan aku berasa pelik dan bersyak wasangka..apa la an brader ni wat kat bawah. 

So, selaku seorang bakal engineer, aku yang mempunyai sifat busybody ingin tahu ni terpanggil untuk menyiasat dan merungkai segala persoalan yang timbul. Inilah hasil penyiasatan aku.

***
Laporan Penyiasatan

Masalah: Biler aku naek opis, brader tu turun dari opis.

Tujuan: Mengkaji mengapa brader tu akan turun setiap kali aku naek ke opis

Hipotesis: Brader itu sedang menuju ke suatu tempat yang tidak pasti di mana

Andaian Awal: Brader itu pergi bekpas

Apparatus: Akal, seluruh anggota badan, Cad Opis

Langkah2:
1. Datang agak awal dari biasa
2. Tunggu sehingga Brader itu turun
3. Follow brader tu dengan jarak melebihi 50m
4. Follow secara diam2..skill lakonan amat diperlukan disini
5. Catat hasil pemerhatian

Keputusan:
Setelah menigkuti langkah2 penyiasatan, saya telah berjaya merunkai permasalahan hari ni. Saya telah datang agak awak dari biasa iaitu seawal 8.30 pagi. Saya menunggu di bawah lebih kurang 5 minit dan kemudiannya brader itu turun bersama selipar jepun. Setelah jarak saya dengan brader itu melebihi 50 m, saya pun mengekori brader itu. Pada mulanya, andaian awal kelihatan seperti benar, namun, setelah beberapa ketika, brader itu sebernarnya bukanlah menuju ke kedai pacek (sebuah kafe terkemuka disini). tetapi beliau ke SURAU, bukan untuk meng"qada" solat subuh, tetapi menunaikan SOLAT DHUHA.

Kesimpulan:
Brader itu setiap hari melakukan solat DHUHA. Aku bagaimna???

***

Maka, tujuan entry ni di post adalah untuk mengajak kawan2

~JOM SOLAT DHUHA~


sahaja aku solat sunat dhuha, dua rakaat tunai kerana Allah


untuk maklumat lanjut mengenai solat dhuha, sile tanya ustaz2 yang bertauliah. Klik kat SINI pun leh gak.
" Rasullullah S.A.W bersabda: setiap pagi masing-masing persendian/ruas tulang daripada kamu sedekah, dan setiap bertasbih sedekah dan setiap tahmid (ucapan Alhamdulillah) itu sedekah, dan setiap ucapan takbir itu sedekah, dan menyeru dalam kebaikan sedekah, dan melarang dari perbuatan jahat itu sedekah, dan sebagai ganti semua itu, cukuplah dengan mengerjakan solat Dhuha dua rakaat." (HR Ahmad, Muslim dan Daud)

 

...pagi...

.:assalamualaikum:.

 Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan dan kesemangatan untuk undate "piouspdosh" selepas 3 hari tiada sebarang update. Minta maaf ye kepada visitor2 yang datang jenguk belog yg tak besh nie tp it's still remain unchanged. 

Actually, I have no idea to write a new post since I'm quite in a gloomy mood <--- finished my internship~



I already finished my INTERNSHIP??? Then, I should be happy rite?? But, I dunno, I wasn't! 

WHY???

.:kalo dulu:.
Ahad malam akan berada di Iron Room for an hour just to iron all my kemejas

Bangon awal Subuh sebab malam td dah tdor awal

Match kan baju, seluar ngn stoking
Schedule kan baju2 kemeje untuk mengelakkan berlaku pemakaian yang sama pada minggu lepas

Mandi pukul 7.30 pagi
Kemas2 tempat tdor <--- macam kat asrama

Turun ke beli breakfast kt akak aku <---dapat jumpe macek nasek lemak dalam ENTRY ni.

Maen2 "chak-chak" ngn anak sedara

dan...

Bertolak ke opis di awal2 pagi untuk menjaga reputasi~

.:dan kini:.

Ahad malam akan berada di depan TV until midnite untuk gelak2, nanges2, kutuk2, dsb

Bangon agak awal lambat untuk solat subuh sebab malam td dah tdor awal lambat

Tak sempat kemas tempat tdor sbb bangon sejam, then, tdor balik 3 jam
Lupe dah letak kat mna stoking2 aku

Baju kemeja dah dibungkus dan disimpan di dalam wardrobe

Duk pakai baju berulang2 sbb tak mandi2

Mandi pukul 12 tengah hari, kekadang tak mandi (air sangat sejuk)

Tak breakfast..terus lunch
Tak sempat nak maen "chak-chak" ngn anak sedara sbb mak dia pegi keje awal sangat <--- ok, alasan~
dan...



~RINDU OPIS~

...A lot of Thanks I dedicate to all MME Staffs, 
and some Maser (M) Staffs for being so nice to me... 

Kak Alia, Kak Sinul, Musang, Unta, Kak Farizah

gambar2 laen ada kat ENTRI ni ye..tenet sangat lembap, tak dapat nak upload gambar banyak2~

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...