Tuesday, August 17, 2010

......aHLaN waSaHlan ya RAMADHAN (3)...

Assalamualaikum..

Alhamduillah...dh hari ke-7 berpuasa, sudah 6 kali aku berbuka, 7 kali terawih, 5 kali witir,2 kali sahur..hari ni terbangon sahur serentak dgn msg yg dpt dr adek aku..seyes x caye, 5 kali gak la baca msg tu =)

"Bangon3x bang"
msj dr adekku jam 5.00 pg

"Dah bangon lom?"
jam 5.05pg, dr abang

msg korang pelik, apa yang besz SANGAT dpt msg dr ABANG n ADEK..hmmmm, then, for those yg knal aku akan lg pelik, sejak biler aku ada ABANG kn?? adik tu mmg x dinafikan ada, siap 2 org ag, Hanisah n Fikri, tp ADEK ni baru ada..actually, ABANG n ADEK ni msing bukanlah yg KANDUNG, pt yg ANGKAT je..actually, both of them adalah dr KISAS..yg abg angkat aku ni dlu adalah SENIOR yg PALING aku menyampah..haha..sket2 nk MARAH aku...tp dialah yg PALING BAIK ngn aku skang..dh mcm adik beradik..mak, abah n akak pn tau gak..yg kes ADEK aku ni lak, dia leh kata SUPER JUNIOR aku la..x pernah jumpa lgsg kt KISAS..tuptutptutp RAPAT..UKHWAH kn...semuanya INDAH andai krn Allah...

Mungkin, still x jawab ag sbb apa aku gembira dpt msg dorg..selama ni, cz BUSY SANGAT, rse keseorangan, rse dh x LARAT sangatsangatsangatsangat..tbe2, dorg dtg..YA ALLAH, engkaulah MAHA MENGETAHUI..walaupun, juz simple sentence tp aku rse gembira sangatsangatsangat cz aku baru SEDAR yg aku ada org lain selain mak, ayah, family kandung..HEBATnyer KISAS bentuk UKHWAH..selalu terfikir, andai bisa terus berada di KISAS,aku org pertama yg akan disitu..seriously, semenjak dua menjak ni asek rase kosong, rse sorg2 je kt UiTM cz disaat aku perlukan orang nk dengar, aku x jumpa sape2..tp alhamdulillah, ALLAH dh datangkan kpd aku dua insan yang benar2 baek..aku x kesah org nk ckap aku PELIK cz ada abang n adek angkat lelaki, org kata gay la..tp insyaAllah, UKHWAH INI HANYA KERANA ALLAH..

Bukan bermaksud kwn2 UiTM ni x besh, tp thap ke"UKHWAH"an tu still x TINGGI lg..mungkin aku yg x bg sepenuhnya..tp kekdang aku juga mahu sesuatu dr mereka..teringat kata-kata SAIDINA ALI;

andai terasa pendek tanganmu utk membalas seadanya..
panjangkanlah lidah mu untuk mengucapkan TERIMA KASIH

so, utk diriku, rajin2lah senangkan hati org, sbb orang akan sentiasa senang untuk menyenangkan kita ketika kita memerlukan kesenangan setelah dihimpit oleh benda2 yang tidak menyenangkan dalam kehidupan yang kekadang senang n kekadang tidak senang


piousISsoleh
~bisakah ku gapai~

4 comments:

nasihahtenang said...

~ "rajin2lah senangkan hati org, sbb orang akan sentiasa senang untuk menyenangkan kita ketika kita memerlukan kesenangan setelah dihimpit oleh benda2 yang tidak menyenangkan dalam kehidupan yang kekadang senang n kekadang tidak senang"..
banyaknya perkataan senang.. haha.. ye NASIHAH TENANG disini ;P

tuan tanah said...

=)

-seha- said...
This comment has been removed by the author.
nasihahtenang said...

hey pakcik!
dah nyanyok ek?
dia yg bgthu blog ni pastu tnya lak kita cmne leh thu blog ni..
haiyaiii~

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...