Friday, February 18, 2011

...ATEH...

Assalamualaikum..alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan untuk ber"blog". Actually, hari ni sangat rindukan Auni dan anak2 sedara aku yang len. So, nak wat post pasal budak2 comei ni. Btw, dorg panggil aku "Ateh"..comeinyer je dengar..hahaha..

ATEH = PAK TEH
(so, isteri aku jadi mak teh la..hehe)

Anak sedara aku yang pertama. Panglima perang ni. Setakat ni still lg pegang gelaran "Kumbang Terhangat"
kt Nursery dia..bagus2..contohi Ateh dia.. =)

Nama; Dhia Zafran Bin Mohd Hisharuddin
Maksud: Sinaran Kebijaksanaan
Umur: 3 tahun 2 bulan 3 hari
Kecomelan:
  • Memanggil tokwan dengan "toowaan" 
  • Tak suke makan nasik
  • Suke belasah adik
  • Baek ngan acu dia
  • Boleh ditinggalkan tanpa kelibat mak ayah dia.


Puteri ni lak, yang kedua. Adik Zafran. Anak kepada akak aku yang sulung. Comei giler. Gemuk lak tu. Selalu kna gigit ngn aku..haha
Nama: Dhia Zahra Binti Mohd Hisharuddin
Maksud: Sinaran yang Berseri-seri
Umur: 1 tahun 8 bulan 13 hari
Kecomelan:  
  • Kuat makan. Berat dah lebih kurang ngan abang dia
  • Jual mahal ngan orang
  • Manje sangat
  • Suke panggil "Tok" sbb "Tok" suka suap dia makanan
  • Ada lesung pipit belah kiri
  • Kalo minum susu, mesti kna wat dua kali.





Ni puteri kedua family besar ktorg. Puteri sulung kepada pasangan Faridah dan Mohd Nabigh. Gambar ni diambil tyme besday dia yang pertama.


Nama: Auni Zinnirah Binti Mohd Nabigh
Maksud: Auni = Kelembutan
Umur: 1 Tahun 10 hari
Kecomelan:
  • Suke tengok zikir2 dekat Astro Oasis dengan sangat leka dan khusyuk
  • Minat tengok Tv sma ni, bak kate Pak Long dia.."Seimbang"
  • Sayang sangat kt adik dia ni. 1sy day adik dia lahir, dah boleh sebut "adik"
  • Minat makan ais krim walaupun badan tak sesuai 
Nie la puteri yang baru didatangkan ke bumi Allah ni. Adik kepada Auni.Anak kepada akak aku yang kedua.
     Nama: Nahwa Nazhurah Binti Mohd Nabigh
    Maksud: Pemimpin yang dihormati
    Umur: 8 hari
    Kecomelan:
    • Ada gaye mewarisi "pertumbuhan badan" akak zahra dia
    • Mempunyai suara yang lantang. Dikenal pasti ketika dia menangis =)




    Inilah bakal2 pejuang agama Allah, insyaAllah..doa2kan. 
    Moga anak-anak ini bakal menjadi anak-anak yang soleh n solehah. 
    Yang bisa berbakti kepada kedua ibu bapa (termasuk ateh nya) tanpa sebarang keluhan.
    Moga mereka didamping dengan hati yang suci dan indah, seindah makna nama2 mereka. 


    "Ya..anak itu ibarat kain putih..ibu bapa lah yang mencorakkan kain itu..
    Ada yang menjadi kain penutup aurat.
    Ada juga yang dicorakkan untukPertunjukan Fashion Islamik.
    Ada juga corak yang direka dengan gaya kontemporari.
    Asas corakan kain itu adalah dari pencoraknya.
    Dan kemudian, terpulang kpd designer untuk menentukan
    apakah fungsi kain itu...."

    " Berbaktilah kepada dua orang tua kamu (ibu bapa), 
    nescaya anak-anak kamu akan berbakti kepada kamu. 
    Dan peliharalah kehormatanisteri-isteri orang lain, 
    nescaya isteri-isteri kamu akan memelihara kehormatan mereka”
     


    piousISsoleh
    ~Bisakah ku gapai~



    3 comments:

    forever love said...

    comei.. anak buah atq pun ada 4 org gak.. hihi.. diowg panggil atq maksu..

    piouspdosh said...

    @ Atiq Salleh

    o0o0oo, mak su..bongsu la eh? Family sy tak pkai "mak"-"pak" ni...sume jd Along, Angah,Alang, Ateh, Acik, Acu..hehe

    forever love said...

    a'ah.. anak last la.. hihi... owh yeke.. mesti comei kan panggil camtu.. hihi

    ...tq...

    ...mengarut...

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...