Sunday, February 5, 2012

...Ibu - ost Hafalan Shalat Delisa...

assalamualaikum

Alhamdulillah..seinifinit kesyukuran ke hadrat Allah SWT kerana memberi kita peluang untuk terus berada di dunia ciptaan Allah. InsyaAllah, marilah sama2 kita mempertingkatkan diri dalam usaha menjadi seorang mukmin yang diredhai.

Selawat dan Salam juga ke atas Nabi Muhammad SAW yang telah banyak berkorban n berjuang demi agama yang diredhai Allah SWT ini iaitu Islam. Sekadar peringatan bahawasanya hari nie adalah Hari Keputeraan Baginda. Maka, seeloknya perbanyakkan lah selawat dan harus diingat kita mengingati baginda bukan sekadar hari nie, tapi setiap hari insyaAllah.

So, bagaimana cara nak ingat Rasullullah SAW setiap hari? Maybe, ada yang akan dengar nasyid2 tentang Rasullullah seperti lagu2 nie. Boleh juga macam tu. Tapi ada satu cara lagi yang senang, iaitu dengan mempraktikkan sunnah2 Rasullullah.

Maka, antara sunnah2 Rasullullah ialah menghormati ibu dan ayah. Dalam Al Quran pun dah jelas menjelaskan tentang tanggungjawab anak kepada ibu dan ayah nya. Actually, hari nie aku nak kongsi satu lagu yang sangat best. 

Lagu nie bertajuk IBU which is OST of HAFALAN SHALAT DELISA. 




Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
kau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
bersusah payah, oh ibu jaga diriku
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah do’a oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan do’amu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x)

ibuuuuuuuuuuuuuu……….. (3x)
Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
engkau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu oh di dalam nadiku

indah bercanda denganmu ibu
di dalam hati ku kini slalu merindu
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah doa oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x
ibuuuuuuuuuu…….. (3x)

“Allahummaghfirlii waliwaa lidayya warhamhumaa kamaa rabbayaanii shaghiiraa”



"Firdaus sayang mak kerana Allah"

1 comment:

yad'z said...

sweet nye abang dengan mak tu.. hehee.... sayang kerana Allah.. Insya Allah, akan bahagia.. =)

#baik2, saye akan jage diri, tak skip makan ubat. and one more thing, im not budak manje ok! hahaha

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...