Saturday, July 2, 2011

Laporan Pertama AM


.:Asslamulaikum:.

Alhamdulillah diberi peluang untuk buat entry kat blong En Bos, sebelum jari ni menari dengan lebih rancak, I would like to introduce myself (erk!, sori manglish), aku,saya,kami ,ana ,cek AM.

Kami pernah dapat offer tuk wat entry kat sini, tapi masa tu kami tadak idea nak tulih pasai apa, So, setelah pikaQ punya pikaQ pasai tawaran dari En Bos, kami decide nak sumbang seberapa banyak artikel yang kami termampu (Doakan kami dapat hasilkan banyak karya no~!)

La ni, kami ada kat salah satu tempat impian MC, review sini, tempat yang ke 5, Ya betui sangatlah tu, kami kat Jepun la ni..Jadi kami berbesar hati nak buat entry pasai negara matahari terbit ni. Kami taklah hebat sangat pasai Negara orang ni, insyaAllah, ruang dan peluang yang ada ni kami kongsi pengalaman sikit. Kut ada sapa2 nak tnye boleh la, kami jawab takat yang kami tau @ tanya sapa2 yang dah lama kat sini..

Jadi untuk entry permulaan ni, kami nak cerita sikit, bak kata org kg kami Frequently Ask Questions (FAQ) kepada orang2 yang pegi obersi ni.

1/ Berapa beza masa dengan Malaysia?

1jam

2/ Sekarang musim apa?Kene pakai baju tebal ke?

Musim Panas, Tak yah baju tebai2, panas sama ja cam kat Malaysia, hari ni suhu 300C, kata orang berpengalaman, kadang-kadang boleh sampai 380C, Panas tak?

3/ Jepun matawang Yen,¥ ke? Berapa kadar tukaran wang?

Ya, Yen,¥. Kadar tukaran ikut keadaan semasa, boleh cek kat Pengurup Wang Berlesen, Masa kami nak pi,¥ 1000=RM37.50.

4/ Cam mana rupa duit Jepun?

Sumber: http://www.nihonsun.com/2009/01/19/japan-a-closer-look-at-kanto-tokyo-practicalities/

Dengan soalan terkahir tadi, makaberakhirlah entry kali ni, kot ada yang nak bertanya, silakan, insyaAllah kami jawab sebaik mungkin.

Sekian saja dari AM, Wassalam~~

p/s: ¥ 50 tak de dlm gambar.

5 comments:

piouspdosh said...

@AM

Pergh!! AM kt Jepun tu..Best nyer` Btw, thanx ya! hehe..

yad'z said...

wahhh... bestnya.. take care di negara orang ye.. =)

AM said...

@En Bos: Welcome Bos, harap2 berpuas hati ngan laporan pertama nie

@yad'z: InsyaAllah, take care jugak di sane (^__^)

mc said...

jom nyanyi lagu jaiho bsama2.hahahaha.

AM said...

Jom2, amk mood hindustan jap~

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...