Wednesday, June 15, 2011

...control engineering..

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...sempat mengambil sedikit masa study untuk berkongsi sambil meluahkan.

Ada orang kata, subjek senang score dekat U mereka
Ada orang kata, antara penyebab ramai repeaters di fakulti mereka
Ada juga kata, tiada dalam senarai subjek pengajian mereka
Apa2pun, aku tetap kena hadapinya

"Control Engineering"



Bunyi semacam seram
Seakan-akan bakal meng"control" segala2nya selepas ini
Maka, logik akalnya
Mesti susah lagi payah bukan
Selari dengan takhtanya
Antara pemegang credit hours tertinggi
Minggu lepas, baru sahaja lepas ujian
Hanya 10 markah
Namun soalannya berjela-jela
Mungkin, tertinggi sekali hanyalah setengah
Andai rezeki itu milik aku
Moga-moga bisa genggam tujuh dari sepuluh

Sekarang
Kerja kursus berlonggok-longgok
Modelling sama itu lab report
Lab yang punya 111 helai lab manual
Pertama dalam sejarah barangkali
Memegang manual setebal itu

Kini, bersungguh mencari 20 markah itu
Namun, masih kabur
Apa motif ujikaji itu
Apa tujuan masuk ke dalam makmal robotik

Sekarang lagi
Sedang menelaah nota-nota lama
Berupaya memahamkan
Tapi malas lebih berkuasa
Lantas teringat pasal subjek ini

Dulu punya masalah yang sama
Namun, lebih bertenaga pabila dikongsi bersama
Mohon doa agar mendapat lapangan didada
Dan moga boleh terus berjaya


video
suke tengok video ni. Penuh makna. Sama2 la kita hayati. Ambil apa yang disampaikan =)

p/s: Doakan aku ye. Exam dah nak dekat. Tapi still macam blurr lagi.

3 comments:

yad'z said...

uiks.. study kat dapur ke? hehe..

btw,,. all the best exam nanti...
like vid tuh.. =)

munira sajuti said...

rumah sewa memang camni tiah. ko kena paham. merata2 boleh stdy. kott nye laa, umah sewa aku camntu laa. hee



btw, gudluck pdosh. insyaALLAH boleh nye :)

hafiz hafizol said...

gudluck exam bro... :)

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...