Friday, June 10, 2011

...sunshine smile contest...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...masih lagi mampu tersenyum pada hari ini. 

Memandangkan hari ni aku suka senyum, so, aku pun belek2 la koleksi gambar2 aku yang tersenyum sambil tersenyum. Tiba2, aku dapat idea yang menyebabkan aku terus tersenyum. Idea tersebut adalah untuk join SUNSHINE SMILE CONTEST.



Aku yang tersenyum bersama adik aku yang sedang tersenyum. 

Mak Bedah selalu pesan kat aku;

"Senyum lah seindah suria. Sebab suria tu bagi cahaya kat orang. Biler orang lain dapat cahaya, dorg pun aku turut tersenyum. Bler dorang tersenyum, lagi banyak cahaya ada. Biler banyak cahaya, lagi ramai tersenyum."

Ustaz Mail lak selalu nasihatkan ktorg;

"Senyum tu sedekah. Biler kita senyum, kita dah senangkan hari orang yang tengok kita. Tapi jangan lak senyum menggatal :)  "


Ah Chong lak kata;

"yinwei xiao rong wo zhang de hen ying jun"
perasan Ah Chong ni..hehehe


Tibe2 teringat MR Thomas selalu cakap;


"If someone is too tired to give you a smile. Leave one of your own. 
Because no one needs a smile as mush as those who have non to give"


Aku nak ajak HAFIZ HAFIZOL, ADIK YAD'Z N NONIE untuk senyum skali ngan aku =)


***



SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.


CONTEST APE NI?


Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:


http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/


http://aarrghitsme.blogspot.com/


2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.


3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..


4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:


http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html


5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)


6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall


MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)


~JOM KITA SENYUM~

1 comment:

alif ismail said...

salam ziarah...

alif datang untuk melihat senyuman tuan blog...

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/sunshine-smile-contest.html

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...