Sunday, March 27, 2011

...FOLLOWER BIRTHDAY LIST BY SYEDGRAPHIX...

.:Assalamualaikum:.

Alhamdulillah...masih ada kesempatan nak update ini belog. So, just nak join SyedGraphix punyer segmen.
Tadaa~




Muhammad Firdaus Bin Abdul Halim
piouspdosh
3rd April 1990
Sg Buloh, Selangor

Sepanjang 20 tahun aku menyambut BESDAY, ada la beberapa siri sambuatan yang dibuat. Antaranya kat Matriks Kedah, disambut oleh kawan2 aku dalam PUSAT ISLAM. Tyme malam tu, blackout. Aku ada dapat mesej dr ahli mentee aku, lawak giler dia wish;

"Sepanjang penubuhan Matriks Kedah, tidak pernah sekalipun berlakunya 
blackout yg bergitu lama. Maka, aku tidak tahu apakah kaitan blackout 
malam ini dengan besday ko. So, hepi besday!"

Sengal kan mesej dia. Hahaha. Tape2, yang beshnyer dapat makan kek dan dapat adiah lagi. Esok nya, kt dalam Dewan Kuliah, satu dewan nyanyi lagu besday kat aku. Serious terharu. Malu giler kot.Then, tyme 2nd Year kt U, ktorang nak pindah umah sewa. So, on my birthday tu ktorang kena kemas umah baru. Maka, celebrationnya adalah disimbah dgn air. Hahaha.

Tapi tyme umo aku genap 20tahun, aku dapat hadiah paling tak besh dalam hidup. Aku kehilangan seorang kawan baik. Bukan bermaksud dia dah takde kat dunia nie, tp ktorang dah tak rapat macam dlu. Cerita nyer cmnie;

Besday dia awal 3-4 hari je dari aku, so, ktorg plan nak celebrate kaw2 la besday dia. Kawan dia kt oversea yg jd Pengarah Program. Aku jd Timbalan dia je. So, kawan dia yg kt oversea nie kontek la aku tnya apa hadiah yang sesuai nak kasi kat besday boy ni. So, aku pun cadangkan lah. Maka dengan bersungguh-sungguh nya, kawan oversea ni mencari semua barang2 tu lalu diposkan kt MALAYSIA. 
 Aku pun bukak la dlu hadiah tu dgn PERMISSION org yg nak kasi hadiah ni. Tujuan aku bukak just nak check condition hadiah2 tu. Maka, hari yg ditunggu telah tiba. Setelah dibaling dengan telur dan tepung plus dimandikan dengan air, ktorang pn kasi la hadiah dari oversea. Dia pn bukak. Mula2 semuanya okeyh. 

Tp esok pagi nya ktorang sume dpt mesej dr BESDAY BOY, yg mengatakan dia betul2 kecewa dengan tindakan ktorg yg bukak hadiah dia. So, biler keadaan ini berlaku, semua orang tunding jari kat aku...bermulah episod kehilangan seorang "KAWAN BAIK". Hakikatnya, ktorang bukak hadiah itu bersebab dan atas kebenaran pengirim. Bukankah hadiah itu masih menjadi tanggungjawab pengirim lagi before hand over to receiver. Tapi, apakan daya...

So, untuk ke 21 tahun lak nie, aku nak "KAWAN BAIK" sebagai hadiah. Ada sape2 nak kasi??? 

p/s: aku takde jam tangan, aku nak adiah jam tangan leh?? hahaha

piousISsoleh
~Bisakah ku gapai~

5 comments:

SyedGraphiX said...

aduhh....boleh plak gitu. da try ke jelaskan situasi sebenar kat dia? x kan dia x faham2 jugak kot? adoii...susah la mcam ni. nah nahh. amek laa kwan baik ni . ahaha *bajek kawn baek boleh cari je*

two_dots said...

follow dari blog syedgraphix .
sj nak cri blogger lahir bln4 . hee~
hm , xsgka kan blh jd cmtu . ishh !
hope bzday ni dpt la blk kwn baik .

piouspdosh said...

syed : dah explain dah..maybe, ego kot..takpe lah..dah ilang pn

two_dots: bulan 4 juga?? waa..sma2...hehe

Nadhirah-chan said...

erk ? itu je pun , adehh . cube matang sikit dalam pemikiran *eceh bajet macam diri sendiri matang kehkehkeh*

apepun setiap benda mesti bersebab kan ? takpe la ade hikmahnye tu .

Nur Liyana said...

arghh..sedihnyer....huhuhu..smpai hati dia tak fhm,.....aduih..

besday kamoo dh nak dekat..harap2 dptla balik kwn baik kamoo....huhuhu

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...