Friday, August 12, 2011

..hanabi 2011..

 .:ASSALAMUALAIKUM:.

Hanabi Festival merupakan Festival pertunjukan bunga api. Nak cerita pasal sejarah Hanabi ni pon AM tak tau. Pertunjukkan ni berlangsung pada 08082011 di Kitakami. Selain di Kitakami, pertunjukkan ni turut berlangsung di kawasan lain sekitar Jepun.

Ini merupakan pengalaman ke-2 AM menonton pertunjukkan bunga api secara LIVE. Pengalaman pertama masa sambut MERDEKA taun 2010 kat I-City.

Pertama kali AM tengok bunga api menghasilkan pelbagai bentuk. Ada bentuk
SMILE, KATAK, UFO, LOVE, dsb.
Tak tau la kalau kat Malaysia penah ade, tapi AM yang ketinggalan. Al-Maklumlah pertunjukkan bunga api kat Putrajaya pon tak penah pegi.
katak | pikachu | smile | love


rama-rama | anpaman (salah satu karekter kartun Jepun | katak | UFO

Note:
Gambar ni bukan AM amk terus dari camera, tak cukup pro lagi, ni semua print screen je. 
Klu rajen, tengok vedio yang dah di compilekan kat bawah ni sampai abes. 
InsyaALLAH keluar la bentuk-bentuk kat atas ni.


Kalau nak tgk visual lagi cantik, leh search kat youtube : Hanabi


Untuk maklumat lanjut boleh rujuk sini
1.Apa itu Hanabi?
2.Jenis Hanabi?
*Note: Link ke 2 dalam tulisan jepun, untuk memudahkan anda, sila guna google chrome untuk translate laman tersebut kepada bahasa inggeris.

p/s: Menghitung hari untuk balik ke Malaysia, bakal merindui keletah anak2 buah..alahai (T.T)

2 comments:

chiqubie said...

penah tgk bunga api kat putrajaya..
cantik!

yad'z said...

i know hanabi.. ^^ wahhh... nice ouhhh.. ^^

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...