Tuesday, April 26, 2011

...Dapat Jiran...

.:assalamualaikum:.

Alhamdulillah...selamat dah sampai Melaka. Lama giler tak dtg snie. Macam2 dah berubah. Kalo dulu duk dalam bas seat 4A, td duk kt seat 8C. See...dah ada perubahan tu..Kalo dulu bas ke Melaka pkul 4.45ptg, tp skang dah pkul 5.00 ptg.. Kalo dulu bas bawak slow giler, tp skang bawak macam nak bawak patient g spital..Alhamdulillah, takde apa2 la yg berlaku.

So, jejak je kaki kt MELAKA, terus g Pasar Malam jap. G beli nasik kerabu feveret aku. Sedap sangatsangatsangat. Aku pun makan la dengan penuh berselera. Tyme abang aku makan lak, dia kate nasik tu mentah, tak elok. Hahaha...aku dah bg abes baru sedar nasik tu mentah. So, kesannya, dh 5 kali aku melakukan "site visit" kt toilet. hahaha

Tengah2 lepak2 sambil gayut ngan mak, terperasan lak aku dah ada jiran. Yer la, umah aku nie kan usang, buruk, nak roboh dah, mana la ada orang datang melawat. Kosong je umah aku ni. Kalo ada pun, ada la dua tiga budak2 cari katak depan umah aku wat umpan mengail. hahaha. 

Rumah aku

Aku pun ngintai2 la jiran sebelah. Mak aihh!!!


Banglo tu...

siap ada swimming pool ag. Tapi aku pun ada, kt belakang umah, lagi besar, air warna cekelat ag..hahaha

Malu aku. Macam tak setaraf lak. Nak pindah la. Tp nak pindah mana, ni tanah aku. Haish..so, aku pun nak la berkenalan ngan tuan punye umah banglo ni.. Selidik punyer selidik, dapatla berkenalan ngn tuan umah ni.

Klik la snie, leh direct g umah jiran saye~
Haaa..tu la dia tuan umah banglo tu. Thanks la ye sudi wat banglo tepi umah usang saye tu. Tape2, biler awak wat banglo tepi umah saye, lg la sye bermotivated nak wat banglo gak. Nak gak jd mcm tuan umah banglo tu. Then, sy kena lah berusaha. Chaiyok2!!!!


~JOM HIDUP BERJIRAN~

8 comments:

forever love said...

comey je entry tue..

nak makan basi kerabu gak.. lama dah tak mam... :(

yad'z said...

sape sudi jadik jiran aii.. sobbss,, ;'(

hafiz hafizol said...

xnak jiran ngan saya ke?? muehehe...

TINA said...

cntik rumah banglo tu

piouspdosh said...

@Atiq Salleh

Hahaha..alamak, tuan umah sebelah dh dtg :P

piouspdosh said...

@Ketua Geng Lolipop

alaaa...awak kan geng lolipop, msti rmai jiran la nnt :)

piouspdosh said...

@Hafiz Hafizol

Hahaha..awak la, nak ke jiran ngn sye..sy bukan retis :P

piouspdosh said...

@Tina

chantek an..tak sepadan ngn umah usang sy :)

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...