Wednesday, April 13, 2011

...Minggu Orientasi UBM...

.:ASSALAMUALAIKUM:.

Alhamdulillah..saya amat bersyukur dan berbangga kerana terpilih untuk melanjutkan pelajaran ke Universiti Blogger Malaysia (UBM). Skang tengah minggu orientasi, so, busy sket. 


Assignment pun dah dapat. So, kepada Prof2 di UBM, saya submit assignment ni;

FRONT PAGE ASSIGNMENT


Sebelom semua soalan dijawab, meh saye introduce saye ye, 

Nama; Muhammad Firdaus Bin Abdul Halim
Nama Blog; piouspdosh

So, inilah jawapan kepada soalan2 assignment yang mencabar giler tu;

1. Sejak Bile Mule Ber"Belog"

Aku mula ber"belog" seusia 18 tahun. Nama belog aku yang mule2 tu is "Rumput Terhijau". Tapi malangnya, disebabkan zaman muda2 tyme tu, aku takde idea nak update. Then, jarang la aku bukak belog tu. Last2, aku terus lupa password nyer. Hahaha

Tapi, sekarang dah besh lak ber"belog". So, kalo ikotkan belog "PIOUSPDOSH" nie, aku stat create pd tahun 2009. Mule2 tu, entry aku kopipes je. Hahaha. Tyme tu lak tenet takde sangat, so, malas la nak g hapdet. Tyme tu pun aku tataw yang apa besh nyer "Follow-memFollow" ni, so, ada ke patot, aku g remove benda alah tu. Hahaha. Sengal jek. Patot la takde Follower <----walaopun skang ni pun takde followe..
2. Pandangan Mengenai Dunia Belog

In my opinion, Belog ni dah jadi macam satu medium untuk menceritakan bermacam2 perkara. Ada belog yang cerita tentang kisah peribadi, ada belog yang cter tentang orang yang disayanagi, ada belog yang cter psal keunikan produk2 diorang. So, it is versatile. Depends on blogger tu. 

Kekadang, dengan belog la kita leh tambah ramai kawan, getting closer with new friends, rapatkan ukhwah dengan kawan2 serta sahabat2 lama, tapi, kekadang, dengan belog juga kita leh putus saudara, hilang kawan baik dan memaki hamun orang lain.

So, like I sad before, it depends on blogger. It can be a good thing and also a bad thing.

3. Pandangan Mengenai IPTM

IPTM stands for Institut Pengajian Tinggi Maya. Memandangkan ianya adalah sebuah institut pengajian, maka, akan ramailah students yang bakal menuntut disini. So, blogger yang newbie plus noob macam aku ni leh la menuntut ilmu tentang dunia ke"belog"an dengan blogger2 otai. Waah, nice giler! 
IPTM can be a great institute kalo semua Blogger2 dalamnya (tak kira newbie or otai) bersatu. So, kat IPTM ni, leh la kenal2 dengan blogger2 femes, blogger2 artis, blogger otai n seangkatan dengannya.

Memandangkan aku ni pelajar cemerlang, so, aku tambah lagi satu soklan untuk diri aku senirik. Hahaha..


4. Harapan pada IPTM

Aku berharap kawan2 blogger laen leh la Follow  singgah belog aku yang tak besh langsung tu. Lagi satu, leh la kita berkenal-kenalan antara satu sama lain. Kepada barisan pengurusan UBM, aku ucapkan ribuan terima kasih dan sekalung tahniah atas sumbangan ini..




 

10 comments:

Shairazi Saidin said...

Pergh, siapa ada frontpage! :)

Never say Bieber...

http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/justin-bieber-euwwwwwbruno-mars.html

Bakri Hussin said...

dah follow dah jom follow balik ok
salam dari UBM jomput join
Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

forever love said...

semangat.. hihihi

hafiz hafizol said...

wahh.. aku xnak submit esement nie.. nak kadik pelajar yg malas.. lalala.. aku kan gester..lalalala

Nizam said...

nizam datang singgah dari UBM.. :)
jemput ke blog nizam yer. :)

piouspdosh said...

@Shairazi

semangat nih..lma dah tak wat essenment =)

piouspdosh said...

@Atiq

rindu zaman2 kna wat essenment...ngee~

piouspdosh said...

@Hafiz Hafizol

"kadik"..what's dat???? lalalalala~ kadi aku taw la.

piouspdosh said...

@Nizam

Tq2..tp link anda mane ye? =)

UBM said...

Admin dari UBM dtg check assignment..hehe..sgt menarik dan kreatif entry anda..
Thanks joined n support UBM, nntkan entry pilihan :)

...tq...

...mengarut...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...